Obstacole pe drum: binecuvantare, sau blestem?

A Climate Change Concept Image

“Daca gasesti un drum fara obstacole, probabil ca drumul acela nu duce nicaieri” 

J.F.Kennedy

Cand esti pe drumul tau, toate merg usor, lucrurile pur-si-simplu “ti se intampla”. Am auzit cu totii asta, nu? 

Si vine o zi, in care avem o revelatie despre noi insine: despre cine suntem cu adevarat, despre ce ne place si ce nu ne place, despre ce si cum vrem sa traim de aici inainte. Si nu stam prea mult pe ganduri, si chiar incepem sa facem lucrurile in acest fel nou, care ni se pare ca ne aduce ceva extrem de important: un anume fel de a fiinta care ne confera sens. Gandim si simtim ca ne-am gasit in sfarsit “drumul”.

Si nu apucam sa facem prea multi pasi pe drumul acesta nou, ca… incep sa apara dificultatile. Si ne speriem atunci ca lucrurile nu se intampla atat de usor si de lin pe cat ne-am dori, si ca ceea ce parea simplu nu este chiar asa…. Si atunci ne intristam, si se intampla sa gandim ca poate nu asta aveam de facut, ca poate nu acesta era drumul nostru… Recunoasteti patternul, nu ? Ajunsi aici, suntem gata sa renuntam, sa uitam momentul de revelatie, sa admitem ca ne-am inselat, si sa ne intoarcem spasiti la vechiul mod de functionare.

Daca te afli in acest moment al vietii tale intr-un astfel de punct, am ceva sa-ti spun: nu ceva ce am auzit repetat de unul sau de altul, nu ceva ce am citit in carti, ci ceva ce am invatat experimentand, cazand si ridicandu-ma, traind …..

Ei bine, se pare, ca obstacolele ne sunt necesare pe cale: ca sa ne faca atenti, ca sa ne testeze determinarea si hotararea, sau, pur si simplu ca sa ne invete lucruri importante, pentru care nu exista alta cale de a fi invatate decat depasind obstacole…..
Succes pe drum !

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: