Despre iertare….

Blank stone block in hands with dark background.

Despre valoarea terapeutica a Iertarii s-au scris volume intregi. Autori provenind din zone diverse ( psihologi, medici, terapeuti holistici, maestrii spirituali, etc ) au expus experiente din practica proprie care confirma efectul puternic vindecator al iertarii.

Iertarea nu inseamna un simplu :”iarta-ma” sau „te iert”, ci este un proces intreg, de constientizare, intelegere, acceptare, eliberare emotionala, maturizare. Uneori este usor de parcurs, alteori dimpotriva, extrem de dificil si lung ca si durata…. Dar linistea si pacea de la capatul drumului merita intregul efort !

Cere-ti iertare de la cei carora le-ai gresit! Chiar daca uneori lucrurile nu mai pot fi reparate si readuse in armonia de dinainte, a spune celor carora le-am gresit : ” Imi pare rau” – ajuta la cicatrizarea ranilor, asemeni unui balsam cu magice virtuti vindecatoare.

Iarta-te pe tine insuti, de ce – in fond- n-ai merita si tu iertarea? Oricat de grav ai gresit fata de tine insuti in trecut, a te ierta inseamna acceptarea propriilor limite, constientizarea erorilor, facilitarea schimbarii intru a nu mai comite……acelasi tip de greseala, maturizare. A ne ierta pe noi insine este uneori partea cea mai grea a procesului…..

Iarta-i pe ceilalti nu neaparat pentru ca ei merita sa fie iertati (si iti recomand sa nu cedezi tentatiei de a analiza daca ei „chiar merita”) , ci pentru ca tu meriti pacea.

Ce zici, te-ncumeti? Si daca da, incepi de cand? Maine, fiind luni, este o zi potrivita pentru orice fel de inceput.

2 comentarii la “Despre iertare….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: