Curs acreditat ANC – cod COR 242324– in profesia de
CONSILIER PENTRU DEZVOLTARE PERSONALA
la un inalt standard de calitate

Cursul de “Consilier pentru Dezvoltare Personala” – cod COR 242324- este un curs acreditat de A.N.C. – Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost CNFPA) si reprezinta un concept nou si valoros pentru toate persoanele care-si doresc sa acceseze o oportunitate de evolutie personala si profesionala si chiar sa isi reinventeze propria viata.
Te invitam la un curs de inalta calitate, conceput cu dragoste si livrat cu profesionalism de catre formatorii nostri, cu pregatire de specialitate, avand o bogata experienta nu doar in livrarea de cursuri dar si in activitatea practica din cabinet – mii de ore de insotire a persoanelor in procesul de schimbare, de crestere si dezvoltare personala. Asa incat te invitam sa inveti cu si de la specialisti. La curs invatam multe lucruri noi, teoretice. Parcurgem impreuna, exercitii experientiale care te vor ajuta sa te cunosti, sa te intelegi si …… sa te redescoperi. Exersam punerea in practica a abilitatilor de consilier pentru dezvoltare personala, intr-un cadru securizant si continator. Lucram intens, utilizam tehnici provenind din diverse orientari terapeutice: tehnici din orientarea cognitiv-comportamentala, din programarea neurolingvistica, din artterapie, din mindfulness, din terapia centrata pe compasiune. Folosim tehnici expresiv creative, lucram cu povesti, cu metafore si simboluri, facem exercitii de respiratie, de relaxare si imagerie ghidata.
Fiecare curs se desfasoara astfel: 60 de ore de pregatire teoretica si 120 de ore de pregatire practica – in total 180 de ore ( in conformitate cu Ordinul comun Nr. 2228/2022-3025/2023 al Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerului Educatiei , publicat in Monitorul Oficial Nr 70 din 27 ian 2023). Este un curs a carui durata poate parea lunga, dar este doar durata minima necesara pentru a obtine o formare de baza care sa iti permita sa poti lucra cu primii tai clienti in cabinet, ca si consilier pentru dezvoltare personala. Nu iti promitem ca vei deveni terapeut prin parcurgerea acestui curs, nu ai avea cum, pentru a deveni psihoterapeut este necesar sa fii absolvent de psihologie, de medicina, de filozofie sau teologie si in plus, este nevoie sa parcurgi cativa ani buni de formare. Dar iti promitem ca iti vei putea insoti clientii in limitele profesiei de Consilier pentru Dezvoltare Personala, daca iti vei dori asta; si ca vei sti cum sa o faci bine si cu folos pentru cei cu care vei lucra in cabinet.
Cursurile se pot desfasura cu prezenta fizica (la sala) sau in format online (prin intermediul platformei Zoom) – cf. Ordinului Nr. 1005/2020 din 28 mai 2020 emis de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (pentru stabilirea domeniilor de activitate şi a instrucţiunilor privind autorizarea furnizorilor de formare profesională să desfăşoare programe de formare profesională a adulţilor în sistem on-line).
In urma sustinerii examenului vei primi Certificatul de absolvire al cursului (diploma eliberata de ANC) pentru programul de specializare de 180 de ore in profesia Consilier pentru Dezvoltare Personala , avand antetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si al Ministerului Educatiei Nationale, impreuna cu suplimentul descriptiv pentru competentele profesionale dobandite.
Pentru o mai buna intelegere a ceea ce reprezinta Consilierul pentru dezvoltare personala, iata un extras din Standardul ocupational al acestei profesii: consilierul pentru dezoltare personala este “o persoana neutra, impartiala, care ii sustine pe clienti în investigarea situatiilor problema si faciliteaza explorarea solutiilor potentiale pentru reglarea eventualelor disfunctionalitati induse in plan personal si in relatiile socio-profesionale de catre o serie de factori perturbatori extrem de variati printre care se inscriu: volumul si complexitatea activitatilor desfasurate in mod curent, multiplele responsabilitati asumate in familie si societate, imprevizibilitatea contextelor de lucru, dinamica schimbarilor si nevoia continua de adaptare în situatii noi, presiunea informationala etc.
Interventia specializata a consilierului pentru dezvoltare personala consta in ghidarea, sustinerea si incurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici si instrumente specifice, in vederea sondarii şi relevarii propriilor capacitati si resurse si a constientizarii punctelor critice din existenta proprie si a posibilitatilor de depasire a situatiilor neconvenabile intr-o maniera particularizata.”
Participarea la acest curs aduce sine urmatoarea valoare adaugata, GRATUIT:
- Participarea la doua workshopuri /seminarii cu tematica din aria de interes a consilierului pentru dezvoltare personala
- Posibilitatea de a participa din nou la curs impreuna cu o alta grupa, pe baza de programare si in limita disponibilitatilor
- Doua sesiuni de consiliere individuala cu unul dintre formatorii nostri, in format fizic sau online
- Participarea la doua sesiuni de supervizare de grup, obtinand astfel suport in lucrul cu primii tai clienti
In incheierea acestui articol care isi propune sa iti prezinte cursul nostru de Consiliere pentru Dezvoltare Personala, dorim sa iti spunem ca acest curs este pentru tine daca:
- Dezvoltarea personala este o prioritate si o pasiune pentru tine
- Iti doresti sa poti insoti in mod real si eficient alte persoane, in propria lor dezvoltare personala, in calitate de consilier
- Iti doresti un curs complet, de calitate, si nu doar o diploma
Poti afla mai multe detalii in legatura cu datele de desfasurare a urmatoarelor cursuri, in legatura cu continutul cursului, cu documentele necesare pentru inscrierea si participarea la curs, si poti gasi si formularul prin care te poti inscrie accesand urmatorul link :
Curs de Consilier pentru Dezvoltare Personala
Te asteptam cu drag. Hai la curs!
Darul pretios pe care ni-l aduce fiecare clipa: Timpul prezent. Este de-a dreptul minunat, pentru ca abia a plecat o clipa ca imediat a si venit alta, si uite asa suntem coplesiti cu daruri. Cum folosim darul acesta, al timpului prezent? Sa va spun o poveste, povestea mea
A fost odata ca niciodata, a fost un timp in viata mea, cand pierdusem cumva contactul cu timpul prezent. Adica o parte a mea (corpul meu) era in continuare aici, in prezent, dar mintea mea colinda , era intr-o stare de efervescenta care o facuse sa fie mai mereu in alta parte decat in prezent- cel mai adesea in viitor, dar se intampla ca mai facea si incursiuni in trecut. Pe vremea aceea aveam planuri mari, gandeam foarte mult in legatura cu diferite proiecte, vedeam cu ochii mintii care sunt pasii urmatori, identificam posibilitati, analizam perspective…. Totul parea interesant si incitant, si mi se parea ca sunt foarte creativa si foarte activa. Mi se parea….
Si tot pe vremea aceea mi se intampla, la volan fiind, sa ajung intr-o anume intersectie de unde drumul meu ar fi putut sa continue in trei directii, si, ajungand acolo, apropiindu-ma de semafor, realizam ca trebuia sa ma intreb de cateva ori: unde merg?…unde merg? Si ma straduiam sa ma scutur de toata acea “magnifica” constructie mentala pe care o elaborasem si care atat de mult ma acaparase, incat ma deconectase de la “A FI” in prezent. Nu cu usurinta ma extrageam de sub influenta ei , reconectandu-ma cu prezentul, si reamintindu-mi unde merg de fapt.
La inceput nu am acordat atentie acestor intamplari, pentru ca ele nu erau asa dese, Cand am inteles ca am o problema, devenisera deja ceva obisnuit. Am inteles atunci ce mult greseam, si cat de mult pierdeam din ce insemna pana la urma a trai.Pentru ca intr-adevar, dobandisem maiestria in analiza si planificarea pasilor viitori, dar ratam imens din ce-mi oferea prezentul. “Munceam” din greu sa fac posibila implinirea viselor si dorintelor mele, dar cand ele deveneau realitate, eu nu eram decat in parte acolo, sa ma bucur de ele… pentru ca deja analizam, elaboram si construiam alte si alte lucruri-intamplari-intalniri-proiecte. Traiam mult in viitoruri posibile, realitati virtuale dintre care le alegeam pe cele care-mi pareau a fi cele mai benefice pentru mine, pentru a le transforma apoi in realitati palpabile. Si da, asa facem noi oamenii de obicei , acesta este procesul de a ne implini visele, doar ca eu exagerasem si ma ratacisem de mine insami. Refuzandu-mi prezentul ( de fapt condensandu-l tot mai mult ) aproape ca il exilasem din viata mea, si exilasem evident si tot ce inseamna el: bucuria si satisfactia lucrului implinit, calmul si linistea celui care vede si asculta si este prezent, odihna, rasul, fericirea. Si ma indepartasem si ma ratacisem nu doar de mine insami, ci si de cei dragi, pentru ca nemaifiind decat foarte putin in prezent, nu mai eram deloc atenta la ei, si aproape ca nu-i mai vedeam
In fine, n-o sa mai continui cu descrierea starii in care ajunsesem. Important este ca am realizat eroarea pe care o faceam, si am indreptat lucrurile… Cu migala si cu rabdare am gasit, zic eu, o cale mai buna. Sau poate – doar am regasit Calea. Asta nu a insemnat ca am renuntat la visele mele, atata doar ca acum MA BUCUR cand ele se implinesc, si SUNT acolo cand ele devin realitate. Am reinceput sa rad, sa ii vad pe cei dragi si sa ma bucur de ei si cu ei. Am reinceput sa TRAIESC. Iar cand ajung in intersectia cu pricina, stiu unde merg.
Darul pretios al fiecarei clipe: Timpul prezent . Sa-l folosim cu intelepciune!
Comentarii