O alegere inteleapta: Curs de Consilier pentru Dezvoltare Personala

Curs acreditat ANC – cod COR 242324 in profesia de

CONSILIER PENTRU DEZVOLTARE PERSONALA

la un inalt standard de calitate

Cursul de “Consilier pentru Dezvoltare Personala” – cod COR 242324- este un curs acreditat de A.N.C. – Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost CNFPA) si reprezinta un concept nou si valoros pentru toate persoanele care-si doresc sa acceseze o oportunitate de evolutie personala si profesionala si chiar sa isi  reinventeze propria viata.

Te invitam la un curs de inalta calitate, conceput cu dragoste si livrat cu profesionalism de catre formatorii nostri, cu pregatire de specialitate, avand o bogata experienta nu doar in livrarea de cursuri dar si in activitatea practica din cabinet – mii de ore de insotire a persoanelor in procesul de schimbare, de crestere si dezvoltare personala. Asa incat te invitam sa inveti cu si de la specialisti. La curs invatam multe lucruri noi, teoretice. Parcurgem impreuna, exercitii experientiale care te vor ajuta sa te cunosti, sa te intelegi si …… sa te redescoperi. Exersam punerea in practica a abilitatilor de consilier pentru dezvoltare personala, intr-un cadru securizant si continator. Lucram intens, utilizam tehnici provenind din diverse orientari terapeutice: tehnici din orientarea cognitiv-comportamentala, din programarea neurolingvistica, din artterapie, din mindfulness, din terapia centrata pe compasiune. Folosim tehnici expresiv creative, lucram cu povesti, cu metafore si simboluri, facem exercitii de respiratie, de relaxare si imagerie ghidata.

Fiecare curs se desfasoara astfel: 60 de ore de pregatire teoretica si 120 de ore de pregatire practica – in total 180 de ore ( in conformitate cu Ordinul comun  Nr. 2228/2022-3025/2023 al Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerului Educatiei , publicat in Monitorul Oficial Nr 70 din 27 ian 2023). Este un curs a carui durata poate parea lunga, dar este doar durata minima necesara pentru a obtine o formare de baza care sa iti permita sa poti lucra cu primii tai clienti in cabinet, ca si consilier pentru dezvoltare personala. Nu iti promitem ca vei deveni terapeut prin parcurgerea acestui curs, nu ai avea cum, pentru a deveni psihoterapeut este necesar sa fii absolvent de psihologie, de medicina, de filozofie sau teologie si in plus, este nevoie sa parcurgi cativa ani buni de formare. Dar iti promitem ca iti vei putea insoti clientii in limitele profesiei de Consilier pentru Dezvoltare Personala, daca iti vei dori asta; si ca vei sti cum sa o faci bine si cu folos pentru cei cu care vei lucra in cabinet.

Cursurile se pot desfasura cu prezenta fizica (la sala) sau in format online (prin intermediul platformei Zoom) – cf. Ordinului Nr. 1005/2020 din 28 mai 2020 emis de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (pentru stabilirea domeniilor de activitate şi a instrucţiunilor privind autorizarea furnizorilor de formare profesională să desfăşoare programe de formare profesională a adulţilor în sistem on-line). 

In urma sustinerii examenului vei primi Certificatul de absolvire al cursului (diploma eliberata de ANC) pentru programul de specializare de 180 de ore in profesia Consilier pentru Dezvoltare Personala , avand antetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si al Ministerului Educatiei Nationale, impreuna cu suplimentul descriptiv pentru competentele profesionale dobandite.

Pentru o mai buna intelegere a ceea ce reprezinta Consilierul pentru dezvoltare personala, iata un extras din Standardul ocupational al acestei profesii: consilierul pentru dezoltare personala este “o persoana neutra, impartiala, care ii sustine pe clienti în investigarea situatiilor problema si faciliteaza explorarea solutiilor potentiale pentru reglarea eventualelor disfunctionalitati induse in plan personal si in relatiile socio-profesionale de catre o serie de factori perturbatori extrem de variati printre care se inscriu: volumul si complexitatea activitatilor desfasurate in mod curent, multiplele responsabilitati asumate in familie si societate, imprevizibilitatea contextelor de lucru, dinamica schimbarilor si nevoia continua de adaptare în situatii noi, presiunea informationala etc.

Interventia specializata a consilierului pentru dezvoltare personala consta in ghidarea, sustinerea si incurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici si instrumente specifice, in vederea sondarii şi relevarii propriilor capacitati si resurse si a constientizarii punctelor critice din existenta proprie si a posibilitatilor de depasire a situatiilor neconvenabile intr-o maniera particularizata.”

Participarea la acest curs aduce sine urmatoarea valoare adaugata, GRATUIT:

  • Participarea la doua workshopuri /seminarii cu tematica din aria de interes a consilierului pentru dezvoltare personala
  • Posibilitatea de a participa din nou la curs impreuna cu o alta grupa, pe baza de programare si in limita disponibilitatilor
  • Doua sesiuni de consiliere individuala cu unul dintre formatorii nostri, in format fizic sau online
  • Participarea la doua sesiuni de supervizare de grup, obtinand astfel suport in lucrul cu primii tai clienti

In incheierea acestui articol care isi propune sa iti prezinte cursul nostru de Consiliere pentru Dezvoltare Personala, dorim sa iti spunem ca acest curs este pentru tine daca:

  • Dezvoltarea personala este o prioritate si o pasiune pentru tine 
  • Iti doresti sa poti insoti in mod real si eficient alte persoane, in propria lor dezvoltare personala, in calitate de consilier
  • Iti doresti un curs complet, de calitate, si nu doar o diploma

Poti afla mai multe detalii in legatura cu datele de desfasurare a urmatoarelor cursuri, in legatura cu continutul cursului, cu documentele necesare pentru inscrierea si participarea la curs, si poti gasi si formularul prin care te poti inscrie accesand urmatorul link :

Curs de Consilier pentru Dezvoltare Personala

Te asteptam cu drag. Hai la curs!

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: