Suntem (co)creatori?

Paulo Coelho

“Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot Universul conspira pentru indeplinirea visului tau”

Illustration of magic opened book covered with grass, compass, tree and stoned way on woody floor, balcony. Fantasy world, imaginary view. Book, tree of life, right way concept. Original screensaver.

Auzim atat de des: “Noi oamenii, suntem (co)creatori”….  Si vai, de cate ori interpretam asta in mod simplificator-reductionist, si ne imaginam ca a fi creator inseamna a fi un fel de ucenic-vrajitor.

Doar ca, procedand asa, pierdem din vedere ADEVARUL……..

DA, suntem (co)creatori ai propriilor noastre vieti, prin ciclul Visare-Dorinta-Vointa-Actiune  si DA, ” cand iti doresti ceva cu adevarat,  tot Universul conspira pentru indeplinirea visului tau”

Si avem cu totii multe exemple de situatii, dintre cele mai diverse, in care chiar asa s-au intamplat lucrurile. Doar ca, abia acum ne-am impotmolit: pentru ca, la fel de bine, avem si alte exemple, cand lucrurile, desi dorite-visate intens, cu toata puterea sufletului nostru, au refuzat sa ni  se intample…. Deci, cum ramane? Suntem sau nu suntem (co)creatori? Conspira sau nu Universul alaturi de noi si intru sprijinirea noastra pentru a ne ajuta sa ne implinim visele? Raspunsul logic ar fi ca Da, dar …..

  • Da, dar nu e acum momentul potrivit ( uneori inca n-a venit, acest moment potrivit, alteori a ajuns exact cand noi eram foarte ocupati cu altceva, si a plecat )
  • Da, dar noi avem altceva de facut, avem alt sens de dat vietii noastre, avem alt drum de parcurs, si alte lectii de invatat…
  • Da, dar nu este benefic pentru noi, mai devreme sau mai tarziu ne-ar face rau, chiar daca acum nu realizam asta
  • Da, dar nu ne este util deloc, pur si simplu nu ne-ar folosi la nimic.
  • Da, dar…… si lista poate continua

Pare ca Universul nu doar conspira cu noi in indeplinirea viselor noastre, ci ne si sustine si ne protejeaza….. De ce face asta? Pentru ca pur si simplu … asa e El. Nu-i asa ca e minunat?

Unii dintre noi Il numim Dumnezeu………..

 

 

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: