De cand nu ai mai incercat ceva nou?

businessman looking at red question mark symbol

Inaugurez cu acest articol o serie noua : “Intrebari”. Nu, nu o sa te scot la tabla, promit. Dar te invit sa te implici: completand cu viziunea proprie, spunandu-ti parerea, raspunzand-daca ti se va parea ok sa o faci, comentand si, de ce nu?, propunand noi intrebari. Si…à propos de scosul la tabla, o sa incerc sa nu ma scot nici macar pe mine  🙂

Deci, din seria “Intrebari”……. De cand nu ai mai incercat ceva nou?

Poate ca acum nu este tocmai un timp potrivit pentru a pune intrebarea asta ; poate ca locul ei era mai degraba la un inceput de an, la un nou inceput de drum, ca si cum am avea in fata o foaie alba pe care sa scriem despre noi dintr-o perspectiva inedita ……  Din acea perspectiva a unei persoane care nu doar se cauta, dar se si experimenteaza, nu doar merge pe la cursuri de dezvoltare personala, ci si practica (ce a invatat la cursuri sau/si altele, asa, autodidact) ,  din perspectiva unei persoane vii.

Desi, pana la urma, nu cred ca exista un moment mai bun decat altul, atunci cand te hotarasti sa incerci lucruri noi.

Asa ca: De cand nu ai mai incercat ceva nou? (incep sa devin pisaloaga, nu?) Daca raspunsul este ceva gen:” de mult timp” sau “nici nu mai stiu de cand” iti sugerez ca, in loc sa te intristezi , sa folosesti prilejul ca pe o oportunitate de crestere si de dezvoltare. Stii… exercitiul clasic: ia o foaie alba de hartie, si scrie pe ea urmatoarea intrebare: ce imi doresc cu adevarat sa fac ? Si apoi, dupa ce subliniezi intrebarea, noteaza sub ea, cu liniuta,  tot ce iti trece prin minte ca si raspuns. Pasul urmator: atribuie fiecarei dorinte o nota, de la 0 la 10, in functie de cat de mult iti doresti sa faci respectivul lucru. Acum poti ordona raspunsurile, si…. esti aproape gata. Opreste-te la primele trei lucruri pe care-ti doresti cu adevarat sa le faci ( sau primele cinci, sau poate doar primul – lucrurile chiar nu sunt batute in cuie), si stabileste, tinand cont si de restul activitatii tale, care este termenul incepand de la care iti propui sa incepi sa le faci. Si apoi, cand vine termenul , fa-le!

Pe mine m-a ajutat mult acest exercitiu, intr-o imprejurare in care simteam nevoia de a iesi dintr-un moment pe care-l simteam ca fiind unul de blocaj. Partea frumoasa este ca el poate fi folosit oricand te simti asa putin blazat, sau lipsit de motivatie, sau chiar nu stii incotro sa o apuci. Asa incat ti-l recomand cu incredere, si astept feedback-ul tau!

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: