Masculin-Feminin

Depositphotos_42349979_m-2015

Expresie perfecta si perpetua a dualitatii, a dualitatii etern sfasiata intre doua extreme: una a  diferentierii , a nepierderii in celalalt, si alta a dorintei etern-atemporale de reintregire. Dansul cosmic in cautarea celuilalt, a „acelui” celuilalt care te redeseneaza intreg, isi are originile in probabil impulsul primordial si este oglindit perfect in „lumea principiilor” de Yin si de Yang.

In „Yin si Yang”, la origine, era vorba despre versantul umbros si despre versantul insorit al unei vai. Prin extensie, pornind de aici, este vorba in Yin si Yang de aspectul intunecat si de aspectul luminos al tuturor lucrurilor ; este vorba despre pamant si despre cer. Si despre drumul dintre . Yin, aspectul feminin,  este rece, pasiv, este cel care primeste, este orientat catre interior,  este odihna, intunericul si descreşterea. Yang, aspectul masculin, este cald, activ, cel care da, orientat catre exterior , este miscarea, lumina stralucitoare a zilei şi creşterea.

Yin şi Yang nu există separat, exista doar unul în raport de celălalt: doua forte care conţin în ele însele potenţialul de a se transforma fiecare în cealalta, si care chiar fac asta, dintotdeauna, dupa un ritm al alternantei care este ritmul insusi al lumii..

Linia sinusoidală care le desparte, „sarpele”, este oglinda perfecta a unicul echilibru posibil. Echilibrul este ondulatoriu, etern in miscare, izvor-inceput dar si destinatie-terminus in exact acelasi timp. Punctele de culoare contrastanta exprima potentialul de transformare a unuia in celalalt, samanta eterna din care totul re-incepe.

“Nici un bărbat nu este numai bărbat şi nici o femeie nu este numai femeie. Fiecare este şi bărbat şi femeie. Adam o are pe Eva în el, Eva îl are pe Adam în ea. Nimeni nu este Adam sau Eva. Cu toţii suntem Adam-Eva. „ Osho

 

 

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: