(Tri)Decalog de alegeri pentru o stare de bine (I)

Consilier dezvoltare personala

Mi-a venit ideea scrierii acestui articol, pornind de la un altul mai vechi, care se numea “Cinci alegeri pentru o stare de bine”, si pe care probabil ca-l voi folosi si pe el la un moment dat, pentru ca erau lucruri valoroase mentionate acolo. (Tri)Decalog de alegeri ar insemna zece grupari de cate trei alegeri valoroase si care ne pot conduce spre atingerea starii de bine. Te invit deci sa calatorim impreuna cale de zece articole pe aceasta tema!

Deci:

1.1. Alege sa traiesti in prezent.

Momentul prezent, de AICI si ACUM este miraculos. Trecutul a fost, si a fost cum a fost, nu poti face nimic in privinta lui, ma refer la a-l schimba; de fapt poti face ceva, poti sa-l accepti, sa te impaci in sfarsit cu el, si sa iei din el experienta pe care ti-a adus-o, dar atat. Cat despre viitor, el inca nu a sosit….  Singurul moment pe care il ai cu adevarat, si in care poti sa faci lucrurile sa se intample, este momentul prezent. Bucura-te de el, construieste, planteaza  de pe acum semintele acelui viitor pe care ti-l doresti.

1.2.Alege sa te porti frumos, tu cu tine

Daca ai avea un prieten bun, care s-ar purta cu tine, fix in felul in care tu insuti te poti cu tine cateodata, mai ales in momentele acelea in care nu esti foarte multumit de tine insuti? Daca ai avea un astfel de prieten, ce crezi, cat timp l-ai pastra pe lista de prieteni?  Gandeste-te la asta… Si mai gandeste-te si la faptul ca felul in care ne purtam noi cu noi, reprezinta un etalon si un model pentru purtarea celorlalti. Daca noi nu ne iubim pe noi insine si nu  ne respectam, cum ar putea sa o faca un altul in locul nostru?

1.3.Alege sa dai o sansa reala ideilor si viselor tale.

Nu-ti pot garanta 100% ca vei reusi, si nu o poate face nimeni, dar pot sa te asigur ca daca nu incerci nimic, nu ai cum sa reusesti. Pe de alta parte, daca incerci sa-ti implinesti visele, ai doar de castigat… Fie reusesti, si asta este super- fix ceea ce ti-ai dorit, fie nu, si atunci, … inveti din ceea ce ai incercat, acumulezi experienta, si asta iti sporeste sansele de reusita pentru urmatoarea incercare. In ambele variante – esti in castig. Viata reala este mai putin despre a primi o sansa, si mai mult despre a-ti da o sansa. Vrei sa fii spectatorul propriei vieti sau actorul ei principal? De tine depinde ce rol iti alegi, pentru ca in acest caz, tu esti cel care repartizeaza rolurile.

Am uitat sa-ti spun ceva in partea de inceput: ordinea alegerilor nu este catusi de putin importanta. Important este altceva: continutul alegerilor si….. punerea lor in practica. Incepem? Da? – Suuuper! De cand?

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: