A trai autentic

Woman portrait with a carnival mask

M-am gandit sa-ti vorbesc astazi despre “a trai autentic”. Pentru ca vad tot mai des cum o ofensiva a inautenticului si artificialului ne invaluie subtil in valuri din ce in ce mai dense de confuzie, astfel incat aproape ca nu mai stim cum e sa fim clari si limpezi.

A trai autentic inseamna sa ne dam jos mastile si sa ne prezentam Lumii asa cum suntem, pentru ca doar asa raspunsul pe care-l vom primi din partea Lumii va fi cu adevarat pentru noi. A trai autentic inseamna sa avem curajul sa fim aceiasi si pentru ceilalti si pentru noi insine, si azi, si maine, adica sa fim consecventi in afirmarea de sine, refuzul mentinerii propriei autenticitati putand presupune pericolul fragmentarii personalitatii

A trai autentic inseamna sa renuntam la aparari construite in timp, cu migala, si cu care am ajuns sa ne confundam pana intr-acolo incat nu mai stim unde se termina ele si unde incepem noi, cei adevarati. Asta in cazul bun, in care constientizam ca ele, apararile exista. A trai autentic inseamna sa avem curajul de a alege sa renuntam la frica, cu orice risc, si sa sustinem cu toata convingerea adevarul, chiar daca uneori el poate (ne) doare. Dincolo de frica incepe Libertatea, si iata cum, constientizam ca doar a trai autentic ne garanteaza libertatea personala.

A trai autentic inseamna a spune “Nu” atunci cand vrem sa spunem nu, si a spune “Da” doar atunci cand raspunsul personal la solicitarile venite pe adresa noastra este unul pozitiv. A exersa in acest fel trairea autentica ne fereste de nemultumire si de frustrari, de agresivitate si autoagresivitate.

Constientizarea aspectelor mai putin placute, acceparea lor – ca sunt, nu ca sunt ok- si apoi munca noastra cu noi pentru transformarea lor in aspecte benefice sau macar neutre, fac parte si ele din procesul trairii autentice. Pentru ca a trai autentic inseamna crestere si dezvoltare, inseamna a trai frumos, a permite partii noastre luminoase sa se manifeste pana la marginile Lumii. Si poate si dincolo de ele…..

Pentru ca vad tot mai des cum o ofensiva a inautenticului si artificialului ne invaluie subtil in valuri din ce in ce mai dense de confuzie, m-am gandit sa-ti vorbesc astazi despre “a trai autentic”. Parerea mea ai aflat-o. A ta care este?

 

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: