Imbratisarea calda a mamei

panda mama si pui
Nimic nu se compara cu imbratisarea calda a mamei. Un profesor al meu spunea odata ca noi toti suntem “tulburati ” de atasament. De caldura imbratisarii mamei, de grija, implicarea si atentia pe care ea o investeste in “a-l vedea” pe copil, in a-l securiza si a-i satisface nevoile de dezvoltare depinde intreaga evolutie de mai tarziu a acestuia.

In copilaria timpurie iau nastere patternurile de atasament, pe care le purtam cu noi intreaga viata. O imbratisare calda a mamei va transmite copilului sentimentul ca este iubit si ca Lumea este un loc sigur pentru el. Dimpotriva, mamele care manifesta raceala afectiva,(fie datorita propriului tipar de personalitate, fie datorita unor credinte gresite mostenite din generatie in generatie) transmit copilului un sentiment general de insecuritate, care va avea ca rezultat structurarea unui pattern de atasament nesigur sau chiar dezorganizat.

Sa nu facem deci, dragii mei, economie de imbratisari cu cei mici.Sa-i mangaiem, sa-i dragalim, sa vorbim cu ei, sa le spunem povesti frumoase, si, mai presus de orice sa-i iubim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: