O carte pentru tine: Asculta-ti pielea

Asculta-ti pielea

 

“Asculta-ti pielea . –Un program eficient pentru o piele sanatoasa “, vorbeste cititorilor despre faptul ca propriul nostru corp ne transmite mesaje prin intermediul pielii. Conform autorilor, afectiunile pielii reprezinta de multe ori, exprimarea unor trairi traumatice, rasunetul extern al unor tensiuni interne acumulate in decursul anilor si niciodata eliberate.

Este o carte importanta, mai ales pentru cei care se confrunta cu probleme dermatologice. O carte care ofera o perspectiva extinsa, analizeaza cauzalitati si sugereaza alternative. Si, mai ales, confera speranta.  Cei interesati vor gasi, de asemenea, o serie de exercitii ce se pot dovedi utile.

Din prefata ultimei editii, aparuta la editura Trei:

 “ Conform legii conservarii materiei si energiei, nu poti uita faptul ca o persoana importanta din viata ta nu te-a iubit (sau a iubit doar imagine ape care o avea despre tine: sau imaginea propriei personae reflectata in ochii tai; sau pe tine, cel care ai fost de accord sa nu iubesti pe altcineva. )

Nu faci altceva decat sa te amagesti : sa incerci in continuare sa faci ceea ce parea ca i-ar fi facut sa te iubeasca; sau sa incerci sa rescrii istoria: gasesti o persoana sau o problema ca aceea care te-a ranit cu mult timp in urma si iti spui ca , de data asta, povestea va avea un final fericit. Cand nu are, incerci din nou. Si din nou. Si din nou.

Poti incerca la nesfarsit sa vii cu lucruri noi, care sa tea jute sa castigi jocul, povestea s-a incheiat de mult si nimic nu va schimba rezultatul. ..…… Sfatul meu este: renunta. Nu ai unde sa te duci si nu ai ce sa faci ca sa schimbi lucrurile la acest nivel. Ti se pare pesimist? Gandeste-te mai degraba ca este eliberator.………..

Renunta la lupta, accepta-ti si constientizeaza-ti sentimentele. Iesi din acea valtoare care nu te duce nicaieri. Intr-o zi, – poate prin psihoterapie sau printr-o experienta personala care sa iti deschida ochii- vei intelege ca Universul nu ti-a impartit cartile gresite si vei incepe sa joci cu ce ai. Lentoarea dureroasa a vietii incepe sa prinda viteza sau ritmul ei ametitor, obositor se domoleste. Devii mai prezent si mai jucaus. Relatiile decurg mai usor. Munca ofera mai multe satisfactii. Din afara, viata ta pare neschimbata- dar e incredibil mai bogata.

Cand incepi sa descifrezi trecutul, incetezi sa il repeti; cand incetezi sa pretinzi ca ranile nu exista, ele incep sa se vindece. Cand nu mai reiei conflicte ce nu s-au stins de zeci de ani, atunci ramai cu…ce? Cu viata reala; nici mai mult, nici mai putin. Poate nu este ca acel desert minunat, cu frisca si cireasa in varf, dar vei avea parte de unele moment magice si delicioase.”

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Acces catre Succes

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura