Relatiile – de la “inghetat” la “fierbinte”
Cand spunem “relatii” ne gandim aproape automat la o relatie de cuplu. Cu toate acestea, relationam zilnic cu felurite persoane, fata de care noi insine jucam diverse roluri. Relatiile sunt provocarile pe care viata ni le ofera pentru a ne descoperi si evolua. Cu cat relatiile sunt mai apropiate, cu atat sunt mai complexe si mai bogate in lectii de dezvoltare personala. Cea mai apropiata relatie este cea cu noi insine. Cand si daca vom reusi sa ne cunoastem suficient de bine, vom putea cladi relatii armonioase si solide cu ceilalti.
Se spune ca in relatii cautam la partener lucruri care sa ne umple golul nostru interior, cautam copilaria pierduta, paradisiaca, in care eram tratati ca si centru al universului. In procesul de maturizare incepem sa intelegem ca acel loc privilegiat este de fapt cel pe care il (re)creem noi insine asa cum ni-l dorim, si desigur, asta cere efort, daruire, imaginatie. Intelegem sa acceptam ca si partenerul nostru are de gestionat aceleasi provocari si mai ales intelegem nevoia lui de acceptare si sustinere, pentru ca o recunoastem mai intai la noi.
La workshopul despre relatii vom vorbi despre teme esentiale care se regasesc in procesul dezvoltarii personale , cu scopul de a asimila tehnici practice care sa ne ajute sa preintampinam posibilele greseli de relationare si sa facem relatiile un loc semnificativ mai bun, placut si relaxant in viata noastra.
La sfarsitul acestui workshop, vei cunoaste si vei gestiona:
- Ce inseamna o relatie pentru tine?
- Care este tiparul tau de relationare
- Cum ajung relatiile sa se raceasca – factori, cauze, greseli uzuale
- Functiile cuplului/familiei. De ce stam impreuna?
- Ce aduce fiecare in relatie. Raportul dintre a da si a primi.
- Cum gestionam conflictele
- Comunicarea intre rational si emotional
- Sexualitatea in cuplu si cum incalzim relatia
- Cum mentinem relatiile si cum le incheiem
Luminita Codrescu, psiholog-psihoterapeut
Comentarii