“Mindfulness si dezvoltare personala”

Pink lotus on white background

Noi oamenii am fost mult timp convinsi ca starea nostra de bine depinde de factori externi, si asta ca efect al conditionarilor induse de mintea noastra, a proiectiilor si a propriilor noastre interpretari.

Dezvoltarea personala este o calatorie constienta si asumata spre starea de bine, acea stare care inseamna nu doar absenta bolii, ci si o stare complexa de bine la nivel fizic, mental-emotional şi social Mindfulness nu este detasare, nu este distantare si obiectivitate rece stiintifica, ci este o constientizare calda, umana, plina de grija si consideratie, ceea ce face ca mindfulness-ul sa poata reprezenta o “tehnica” valoroasa, utilizata in consilierea pentru dezvoltare personala.

 Ne petrecem de multe ori timpul ratacind intr-un trecut incarcat de durere sau ingrijorandu-se cu privire la viitor, nici una din aceste atitudini nefiind benefica sau utila. Trainingul mindfulness presupune dobandirea abilitatii de a cultiva puterea de conștientizare a momentului prezent, dincolo de orice tendinta de a judeca…  Când ne conectam  in mod autentic si constient la toate aspectele vietii noastre,  putem experimenta adevarate momente de claritate si intelegere a ceea ce conteaza cu adevarat .

Cercetari recente arată că utilizarea mindfulness ne poate ajuta sa depasim stresul si anumite stari patologice; ne deschide pentru bucurie, iubire,  compasiune pentru sine si pentru ceilalti , si pentru sentimentul de conectare la un nivel foarte profund cu ceilalti si cu noi insine.

Te asteptam cu drag la acest workshop interactiv, cu exemplificari si exercitii care sa–ti permita sa experimentezi ce presupune a fi “mindful”.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: