Empatie si cunoastere de sine

Art tree with butterflies for your design

In fiecare moment al vietii suntem provocati sa ne intalnim cu nevoile, asteptarile, experientele de viata ale celorlalti.

Mai ales daca dorim sa ii ajutam in dezvoltarea lor personala avem nevoie sa ne punem cu usurinta in “papucii” lor, sa putem sa ne conectam cu usurinta la ceea ce se intampla cu ei. Si nu este usoara pentru nimeni aceasta experienta, fie pentru ca ne poate coplesi, fie pentru ca nu putem ajunge pana acolo incat sa simtim ce se intampla cu acestia. Este nevoie deci sa ne exersam capacitatea de a empatiza, si in acelasi timp sa intelegem cum o putem manageria pentru a fi cat mai eficenti.

A fi in contact cu nevoile celorlalti presupune si sa avem abilitatea de a identifica propria noastra experienta pentru a nu o confunda cu a celorlalti. Aceasta inseamna multa munca de clarificare si de dezvoltare personala.

A fi atent la viata ta interioara are avantajul, pe langa acela al cunoasterii de sine temeinice, si pe cel al usurintei cu care poti intelege experienta personala a celorlalti..

Daca simti nevoia sa explorezi mai profund aceste doua dimensiuni, cea a empatiei si cea a cunoasterii de sine, atunci te invit  la un workshop 100% practice, care sa faca diferenta pentru modul in care te vei conecta la nevoile clientilor tai.

                                                      Pavel Grigore, psiholog-psihoterapeut

%d blogeri au apreciat: