(TRI)DECALOG DE ALEGERI PENTRU O STARE DE BINE (II)

Beautiful image of stunning sunset with atmospheric clouds and sky over vibrant ripe lavender fields in English countryside landscape with hot air balloons flying high

2.1 Alege sa crezi ca esti pregatit pentru pasul urmator

Cand crezi despre tine ca esti pregatit sa mergi mai departe, ai puterea si taria sa afirmi, tu despre tine: SUNT PREGATIT! SUNT GATA! Nu simti ca lucrurile stau chiar asa? Hei! Ia gandeste-te putin: Ai tot ceea ce-ti trebuie pentru a face urmatorul pas, care va fi mai mic sau mai mare (fix atat cat simti tu ca poti acum) dar… va fi un pas inainte.

Provocarile cu care te intalnesti pe drum, oportunitatile aparute pe cale, nu sunt decat daruri care te vor ajuta sa cresti frumos, sa te dezvolti in feluri noi si originale. De ce ai alege, confruntat cu ele, sa te lasi coplesit? Cand poti face chiar de acum alegerea corecta, sau poti cel putin sa te antrenezi pentru ea, spunandu-ti de mai multe ori pe zi, incet dar ferm: POT …. Sunt pregatit!

2.2 Alege sa fii atent la nivelul de stres, si acorda-ti din cand in cand un moment de odihna

Uita-te la tine, la felul in care te simti, fii atent la semnalele pe care corpul tau ti le da. Daca te simti obosit si stresat, daca simti ca ai tras de tine prea tare si pentru prea mult timp, acorda-ti permisiunea sa iei o pauza. Asta iti va permite sa iti tragi sufletul, sa-ti aduni puterile, si sa redevii eficient. Incetineste ritmul actiunii ori  de cate ori simti sa faci asta, si acorda-ti momente de ragaz si de relaxare.

O scurta pauza te poate ajuta sa-ti refaci fortele, si poate fi o buna ocazie de a reflecta la actiunile pe care le-ai intreprins, si de a vedea daca ele sunt conforme si aliniate cu scopurile si telurile tale.

2.3 Alege sa fii tu insuti

A incerca sa fii altcineva , sau in alt fel decat esti cu adevarat este o irosire si o tradare a celui care esti. A incerca sa fii altcineva, arata neincredere in cel care esti, in cunostintele, abilitatile si talentele tale, si in capacitatea ta de a actiona. Si mai arata absenta a iubirii de sine. Si, ma intreb, daca tu nu te iubesti… cum ar putea sa o faca ceilalti?

A incerca sa fii altcineva, sa arati, sa gandesti, sa simti, sa traiesti intr-un mod diferit decat o faci tu, te scoate din autenticitate, si te introduce in falsitate si in amagire de sine dar si in amagire de altii . De obicei, cand facem o astfel de alegere, de a nu fi noi insine, o facem pentru ca ne simtim foarte dezorientati. Si pentru ca in mod real nu avem cum sa incetam sa fim cine suntem si sa devenim altcineva, alegem sa ne punem tot felul de masti, cu care incepem sa ne identificam. Rezultatul?- o stare si mai mare de confuzie….

Fii tu insuti. Imbratiseaza cu recunostinta minunata fiinta care esti: depozitara si sursa a ideilor tale, a puterii si a frumusetii tale. A unei puteri si a unei frumuseti pe care n-o mai gasesti nicaieri in alta parte, la nimeni altcineva, pentru ca ele sunt doar ale tale. Fii acea persoana care te pricepi cel mai bine sa fii, acea persoana pe care o cunosti cel mai bine, cea mai buna versiune posibila a ta.

(va urma)

2 comentarii la “(TRI)DECALOG DE ALEGERI PENTRU O STARE DE BINE (II)

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Acces catre Succes

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura